Ceresit CE 40 – Farebná škárovacia hmota 5 kg 1 – biela

14.33 

In stock

Vodeodolná, flexibilná škárovacia hmoty na škárovanie keramických obkladov a dlažieb, vrátane gresovej so šírkou do 8 mm. Vhodná je do interiéru i exteriéru pre horizontálne a vertikálne povrchy. Dokonale sa prispôsobuje požiadavkám dlažieb a obkladov. je možné ju použiť do kúpeľní, spŕch, kuchýň, na balkóny, terasy, vykurované podlahy a podklady ako sadrokartón, drevotrieska. Spotreba: – 0,4-0,7 kg/m2 v závislosti od rozmeru obkladov a šírky škárPomer riedenia:- 0,52L vody na 2kg (farba biela)- 0,6L vody na 2kg (farba chili, coal)- 0,56L vody (ostatné farby)- 1,3L vody na 5kg (biela farba)- 1,5L vody na 5kg (farby chili, coal)- 1,4L vody na 5kg (ostatné farby)Príprava podkladu Škáry a okraje obkladov očistite od zvyškov lepidiel. Škárujte vo chvíli, keď je lepidlo pod obkladom dostatočne vyschnuté a vytvrdnuté. Presvedčte sa, či škárovacia hmota CE 40 trvalo nepoškodzuje povrch obkladov. Očistené okraje obkladov navlhčite vlhkou špongiou. Spracovanie do odmeraného množstva čistej studenej vody vsypte Ceresit CE 40 a miešajte, kým nezískate jednoliatu hmotu bez hrudiek. Nepoužívajte skorodované náradie ani miešacie nádoby. Počkajte cca 3 minúty a znovu zľahka premiešajte. Škárovaciu hmotu zatrite dôkladne gumovou stierkou do škár medzi obkladmi tak, aby boli škáry úplne vyplnené. Po úvodnom zaschnutí, kedy povrch škáry ľahko zmatnie, môžete pristúpiť k umývaniu. Doba schnutia sa pohybuje v rozmedzí od 5 do 30 minút a závisí od nasiakavosti použitých obkladov, šírky a hĺbky škár a podmienok na stavbe, najmä teploty vzduchu a podkladu. Prebytočný materiál odstráňte vlhkou, často vymývanou hubou. Na čistenie povlaku vytvoreného na povrchu obkladov nepoužívajte suchú handru, mohlo by to ovplyvniť farebný odtieň. Dlažba je pochôdzna po 6 hodinách od aplikácie. Prvý kontakt s vodou je možný po 24 hodinách. V prvých piatich dňoch umývajte iba čistou vodou bez pridanie čistiacich prostriedkov. Škára obsahuje plnú hydrofóbnosť po 5 dňoch od aplikácie. 
Viac info.

Main Menu